Skip to main content

Clienții Bauhaus primesc articolele a doua zi mulțumită Constructor și Danske Fragtmænd (DF)

Studiu de caz

Client: DF/Bauhaus
Locația: Danemarca
Produsele/serviciile utilizate: Echipamentul de depozitare verticală TORNADO

Nevoile companiei

Bauhaus a desemnat Danish Fragtmænd (DF) să preia gestiunea magazinului online pe care această companie îl are în Danemarca. Motivul pentru această alegere a fost acela că această companie dorea să asigure livrarea produselor a doua zi, ceea ce partenerul la momentul respectiv 3PL nu reușea să facă.

Cu toate acestea, mutarea stocurilor de la vechiul partener în noua casă în locația DF a fost o sarcină uriașă. Peste 7500 de poziții individuale cu articole de diferite forme și dimensiuni au trebuit să fie mutate, iar comenzile de livrat au fost înregistrate în sistem, numărul acestora crescând zilnic, datorită faptului că magazinul online a rămas complet operațional pe timpul mutării. 

După șase zile și 65 de camioane, mutarea a fost finalizată iar clienții danezi ai magazinului online al Bauhaus au început să primească produsele promise a fi livrate a doua zi.

După punerea la punct a activităților în Danemarca, Bauhaus a solicitat DF să mute depozitul central care deservește 18 magazine din Danemarca, Norvegia și Islanda. În plus, Bauhaus a solicitat DF să preia responsabilitatea pentru magazinul online din Norvegia, care la rândul său deține peste 11.000 de produse. Datorită mărimii și complexității activităților, DF a decis că trebuie să apeleze la experți și a invitat reprezentanții Constructor la o ședință de brainstorming.

bauhaus dk

Soluția Constructor

Constructor are o bogată experiență în ceea ce privește colaborarea cu clienții din sectorul comerțului online.

Această companie știe că fiecare situație are nevoie de o soluție individuală pentru o eficiență maximă. Odată studiate cerințele pentru depozitul central, reprezentații Constructor și-au dat seama că pentru comenzile online, vehiculele de sortare și scanerele manuale reprezintă calea de urmat, în combinație cu mașina de depozitare verticală TORNADO.

  • Capacitatea mașinii de depozitare verticală TORNADO este de aproximativ 3000 de cutii, în total mașina având 183 de tăvi.
  • Fiecare tavă poate fi configurată cu un număr diferit de compartimente pentru depozitarea diferitelor articole. 

Rezultatul

 „Am ales sistemul de rafturi și mașina de depozitare verticală TORNADO de la Constructor pentru că acestea sunt produse de cea mai bună calitate. Constructor nu este cea mai ieftină opțiune de pe piață, însă în mod cert este cea mai bună. Această companie este inovatoare în modul de gândire, și acceptă riscul ca un proiect să nu aibă nici o finalitate. Pentru noi, această companie este mai mult un partener decât un furnizor.” - Calle Nicolaisen, Manager de proiect.

În acest moment produsele comandate sunt livrate a doua zi. Vehiculele de sortare inductive și mașina de depozitare TORNADO au permis companiei DF să mărească semnificativ viteza de sortare, de la o medie de 1,2 articole la fiecare comandă la 3,5 articole la fiecare comandă, ceea ce s-a dovedit a fi foarte util atunci când doar în ziua de Black Friday, DF a recepționat peste 1.100 de comenzi.

Despre DF

Danish Fragtmænd a oferit soluții de transport și logistice timp de mai bine de 100 de ani. În zilele noastre această companie este unul dintre marii jucători pe piață, având cifre impresionante:

  • 3.000 de angajați
  • 1.600 de camioane
  • 8.8 milioane de livrări în fiecare an
  • 24 de terminale cargo
  • 27 de depozite
  • 40.000 de clienți