Skip to main content

Wipro alege utilajul de depozitare Dexion TORNADO pentru operațiunile cu clienții

Studiu de caz

Client: Wipro
Locația: România
Produsele/serviciile utilizate: Utilaj automat de depozitare TORNADO.

Nevoile companiei

Fiind o companie recunoscută la nivel mondial cu activitate în domenii precum tehnologia informației, consultanță și externalizare, Wipro a primit adesea solicitări pentru soluții inovatoare. Clienții acestei companii activează în diferite sectoare de activitate și au o gamă variată de nevoi.

Un proiect recent a impus găsirea unei soluții de depozitare a garniturilor de cauciuc într-un mediu lipsit de praf, păstrând în același timp, în timp real, o situație a nivelurilor stocurilor disponibile.

Wipro a căutat o soluție inovatoare, cu un înalt grad de automatizare pentru a putea gestiona depozitarea și extragerea produselor stocate în depozitul său din România. Analizând toate opțiunile disponibile, compania a ales să se alieze cu Dexion pentru acest proiect.

Wipro Romania

Soluția Dexion

Având în vedere procedura de extragere Primul intrat, Primul ieșit (FIFO) și gama variată de garnituri stocate, utilizarea unei soluții convenționale de depozitare impunea o zonă de depozitare extrem de eficientă a garniturilor, care sunt ambalate în cutii pentru a fi protejate de praf.

Alegerea recomandată a fost soluția de depozitare automată TORNADO de la Dexion. Acest echipament, primul de acest gen din România, a fost proiectată specific pentru a economisi spațiul în depozitul Wipro, precum și pentru extragerea rapidă a bunurilor depozitate, cu precizia deosebită oferită de sistemul de ghidare laser.

Soluția de depozitare a fost combinată cu sistemul informatic al Wipro în vederea asigurării unei integrări facile în procesele logistice ale companiei, asigurând astfel configurarea în mod automat a echipamentului Dexion Tornado pentru funcționarea în sistem FIFO.

Sistemul s-a potrivit perfect cerințelor pentru economisirea spațiului, depozitare sigură, acces rapid, funcționare FIFO în mod automat și oferirea în timp real a informațiilor referitoare la stocurile disponibile.

Rezultatul

Wipro Romania

„Suntem fericiți că am încredințat nevoile noastre de depozitare experților Dexion. Designul inovator al acestora și experiența specialiștilor Dexion ne-a convins, astfel încât ne-am decis să instalăm echipamentul Tornado în depozitul nostru. Această decizie a avut drept consecință o creștere semnificativă a vitezei și preciziei operațiilor de extracție, ceea ce ne-a permis să utilizăm mai bine spațiul nostru de depozitare. Echipamentul Tornado este un exemplu minunat de genialitate inginerească și suntem foarte mulțumiți de performanțele sale. Dexion s-a asigurat că acest echipament a fost instalat de asemenea manieră încât să corespundă cât mai bine nevoilor noastre de depozitare.” - 

Iulian Drăgan, reprezentantul Wipro responsabil de acest proiect.

Despre Wipro

Wipro Ltd (NYSE:WIT) este o companie internațională care activează în domeniile tehnologiei informației, consultanței și externalizării, cu un număr de peste 170.000 de angajați care deservesc clienți în peste 175 de orașe răspândite pe 6 continente. Timp de peste un deceniu, Wipro a susținut activitatea mai multor clienți internaționali din Europa de est. Azi, locațiile din România deservesc mai mult de 20 de clienți în Europa de est, prin intermediul a mai mult de 600 de angajați. Clienții din România ai companiei Wipro își desfășoară activitatea, printre altele, în desfacerea cu amănuntul și a bunurilor de consum, servicii medicale, producție și industria telecomunicațiilor.